Views
4 years ago

brochure cucumber Albania 2017

 • Text
 • Hibrid
 • Frutat
 • Enza
 • Zaden
 • Kalunga
 • Paraiso
 • Trangulli
 • Gjitha
 • Kultivimit
 • Fruta

Trangulli Lloji i Gjatë

Trangulli Lloji i Gjatë Evropian Kalunga F1 Kalunga është hibrid i cili njihet për rendimentin e lartë dhe cilësinë e jashtëzakonshme. Polinimi i frutave është uniform dhe i balancuar gjatë të gjithë periudhës së vegjetacionit, dhe gati pa ndërprerje. Frutat janë me gjatësi 32 - 35 cm, me ngjyrë të gjelbërt të errët. Ka rezistencë të lartë kundër disa sëmundjeve dhe vecanërisht kundër “hirit”. Është hibrid i shkëlqyer për tu kultivuar në cfardo lloj terreni dhe në të gjitha periudhat e vitit. Kalunga është mjaft rezistente edhe ndaj trasportit në tregjet e largëta pasi ka një lëkurë jashtzakonisht të fortë. HR: Cca/Ccu | IR: Px Incas F1 Është një hibrid me bimë të fuqishme, të shëndetëshme i cili përshtatet shumë mirë në temperaturat e ulta. Është hibrid me prodhimtari të lartë dhe shumë rezistent. Është i përshtatshëm në të gjitha llojet e kultivimit dhe në cfardo kohe kultivimi. Prodhon fruta gjatë të gjithë ciklit të tij vegjetativ duke e bërë një varietet me shumë rendiment. Frutat janë uniformë me gjatësi 20 - 22 cm me ngjyrë të gjelbërt të errët. Është një hibrid frutat e të cilit kanë cilësi dhe qëndrueshmëri të lartë. HR:Ccu | IR: CMV/CVYV/Px Kalunga F1 Fadia F1 Mund të konsiderohet si një nga hibridet më të mira të llojit mini-kastravec i kompanisë Enza Zaden. Frutat janë uniforme për nga madhësia dhe kanë një gjatësi 17-18 cm. Prodhon shumë fruta në një nyje, multifruit. Prodhimi është i vazhdueshëm gjatë të gjithë ciklit të tij, madje dhe gjatë ndryshimit të temperaturave. Fruti ka ngjyrë të gjelbër të mbyllur. Përshtatet në të gjitha kushtet e kultivimit duke arritur një rendiment të jashtëzakonshëm. Cilësia e frutave është mbresëlënëse duke e bërë këtë varietet shumë të kërkuar në treg. HR: Ccu | IR: CMV/CVYV/Px Incas F1 Fadia F1 Slicer Paraiso F1 Paraiso është hibrid i klasës së parë së cilësisë dhe me potencial të lartë frutdhënës. Bima është e shëndetëshmë dhe shumë rezistente kundrejt një spektri të gjërë sëmundjesh. Ka sistem të fuqishëm rrënjor që e bën të përshtatshëm në çfardo lloj terreni kultivimi. Frutat janë shumë tërheqës, cilindrik, me ngjyrë të gjelbërt të errët me gjatësi 20 - 22 cm. Vendos fruta rregullisht dhe gjatë gjithë periudhës së kultivimit, madje ka aftësi të mbajë frutat e formuara edhe në temperatura ekstreme. Paraiso ka një përhapje të gjerë në të gjithë rajonin, për shkak të cilësisë dhe potencialit të lartë prodhues. IR: CMV/CVYV/CYSDV/Px Trangulli Kodi Emri shkencor Termi në Shqip CMV Cucumber mosaic virus Virusi mozaik i trangullit Viruset CVYV Cucumber vein yellowing virus Virusi i zverdhjes se venave CYSDV Cucurbit yellow stuning disorder virus Virusi i crregullimit te rritjes Ccu Cladosporium cucumerinum Kladosporioza e trangullit. Këpurdhat Cca Corynespora cassiicola Njollosja gjethore. Px Podosphaeria xanthii(ex.spaerotheca fuliginea) Hiri i kungulloreve 2 | Enza Zaden Paraiso F1 Descriptions, recommendations and illustrations in brochures and leaflets shall correspond as closely as possible to tests and practical experience and are subject to typographical and/or printing errors. This information shall be provided to assist professional growers and users, whereby variable local conditions must be taken into account. Under no circumstances shall Enza Zaden accept liability based on such information for deviating results in the cultivated product. Current information concerning the resistances is available on www.enzazaden.com. Enza Zaden | 3

Enza Zaden Brochures